•  
     
     
     
    Eva Olsson

"Jag går till jobbet med glädje men kan koppla bort det när jag är ledig". Det säger Eva Olsson från Dala-Järna.

Namn: Eva Olsson.

Ålder: 53.

Bor: På gård i Dala-Järna.

Familj: Man och två vuxna barn.

Tidigare jobb: Hemtjänsten och storkök. Arbetade åt Shamsen 2017-2018. Började igen i september 2019.

Tjänstegrad/omfattning: Är gruppledare för arbetsplatsens totalt fyra anställda.

Det bästa med jobbet: ”Det är ett viktigt jobb där man hjälper en medmänniska till ett värdigt och innehållsrikt liv. Schemat innebär att jag arbetar intensivt en vecka och är ledig veckan därpå. Det blir en heltid. På min arbetsplats är vi en grupp som måste samarbeta för att hitta bra lösningar. En god kontakt med ledningen och den administrativa personalen på kontoret i Djurås är också avgörande. Det fungerar mycket bra, tycker jag. Alla är lika trevliga och hjälpsamma.”
’”Jag går till jobbet med glädje, men jag koppla bort det när jag är ledig. Jag trivs jättebra, och det känns som jag kommer att stanna länge här.”

Mindre bra med jobbet: Det kan alltid uppstå problem i en grupp och ibland får vi jobba hårt för att det ska fungera. Personliga assistenter ligger generellt lågt i lön, vilket är ett minus. Men det är mycket som väger upp, så att man känner sig väldigt nöjd sin arbetssituation.