• Britt-Marie Stafsudd

"Jag kände att jag behövde jobba med något meningsfullt och jag visste att jag ville jobba med människor, därför hamnade jag här". Detta säger Bittis från Mockfjärd.

Namn: Britt-Marie Stafsudd

Ålder: 60

Bor: På en mysig släktgård i Mockfjärd.

Familj: Bittis har två vuxna barn och två barnbarn och en särbo. I hushållet finns även en katt, åtta höns och en tupp som heter Sixten.

Tidigare jobb: Bittis har en gedigen arbetskarriär bakom sig. Hennes första jobb var på BB i Stockholm och sen jobbade hon på många olika jobb innan hon hamnade på 3M i Gagnef där hon sen jobbade i 18 år, tills att hon bestämde sig för att det var dags att göra något nytt. Moderns insjuknande och bortgång gjorde att Bittis valde att byta jobb. Där hon får hjälpa andra människor och där hon inte behöver jobba varje vardag 8-16. Då passade jobbet som personlig assistent perfekt!

Tjänstegrad/befattning: 80% som personlig assistent. Bittis jobbar vid sidan om även som massör och spaterapeut.

Det bästa med jobbet: Det bästa är att man får hjälpa en annan person till att ha det bra i vardagen. Sen är ju det också bra att man är mycket ledig, man får leva i nuet och snurrar inte runt i det eviga ekorrhjulet.

Varför jobbar du just på Shamsen?

Shamsen känns familjärt och äkta. Nagla som äger Shamsen är en väldigt inlyssnande person. Man får inte en känsla av att det är kommersiellt på något sätt utan att man verkligen jobbar för att människor ska få ett bättre liv.