• Byta assistansbolag

Hur byter jag assistansbolag?

Allt fler har kommit att upptäcka vilken stor trygghet ett assistansbolag kan vara. Men samtidigt uppstår situationer då man vill byta assistansbolag. Anledningarna är många och kan handla om allt ifrån ett missnöje med sitt nuvarande bolag till att man önskar en särskild tjänst som endast tillhandahålls av ett annat assistansbolag.

Turligt nog är processen enkel och vi tar hand om det administrativa. Du behöver inte oroa dig om något. Om du vill tar vi även hand om uppsägningen av assistansavtalet mellan dig och ditt gamla bolag. Allt för att du verkligen ska kunna fokusera på det som är mest väsentligt för dig här och nu.

Hur lång tid tar det att byta assistansbolag?

Hur långt tid det tar att byta assistansbolag beror främst på hur lång uppsägningstid du har med ditt befintliga bolaget.

Från vår sida så kan övergången vara slutförd i princip så fort du känner dig nöjd med vad vi kan erbjuda. Men om det föreligger uppsägningstid hos ditt gamla assistansbolag så är det inte alltid säkert att du kan undkomma att betala dem tills dess att uppsägningstiden har löpt ut och du har möjlighet att byta.

 • En eventuell uppsägningstid hos ditt gamla assistansbolag kan göra att du är skyldig att under en viss period fortsätta betala för deras tjänster, oavsett om du använder dem eller inte. Om du vill att vi ska hantera uppsägningen så gör vi vad vi kan för att förhandla om en kortare uppsägningstiden.
 • Du väljer själv om du vill anlita oss direkt eller först efter att assistansavtalet med ditt gamla assistansbolag har sagts upp.

Om du är missnöjd med ditt tidigare bolag så kan det i många fall vara värt att överväga att helt enkelt sluta anlita dem och byta trots att du måste fortsätta betala för deras tjänster under uppsägningstiden. Detta är något som kan vara värt att fundera på.

Uppstår det några kostnader när jag byter assistansbolag?

Nej, det gör det inte.

Från vår sida så uppstår det aldrig några extra kostnader i samband med ett byte av assistansbolag. Men beroende på hur ditt tidigare assistansavtal är utformat så kan det föreligga uppsägningstid. Vad detta betyder är att du kommer att behöva fortsätta betala deras avgifter under uppsägningstiden, även om du väljer att inte använda deras tjänster. I bästa fall så går det att minimera eller ibland även helt få bort uppsägningstiden. Men om detta inte är möjligt så behöver du ta ställning till huruvida du vill fortsätta använda dem under uppsägningstiden, och därefter anlita våra tjänster. Tillsammans löser vi situationen och ser till att övergången blir utförd på bästa möjliga sätt utan onödigt krångel.

Kan jag byta assistansbolag och behålla mina personliga assistenter?

Ja. Fördelen med att byta assistansanordnare är att man inte behöver ta med sig alla assistenter. Man kan välja att bara ta med sig dem assistenterna man är nöjd med.

Du har som kund möjligheten att behålla dina assistenter när du byter assistansbolag. Har man haft en långvarig positiv relation med sina assistenter så kan ett byte av naturliga skäl bli en stor och omvälvande förändring. Därför försöker vi alltid att göra det bästa av situationen och se till att ert byte blir så positivt som möjligt genom att erbjuda möjligheten att behålla dina assistenter.

Fördelarna med att byta assistansbolag

Vilka fördelarna med att byta assistansbolag handlar ofta om vad man har för tidigare upplevelser av assistansbolag. Därför kan ett byte handla om allt ifrån att man vill optimera ekonomin till att man behöver tjänster som inte omfattas av ens befintliga bolags utbud. Vad vi däremot vet är att vi har många starka sidor.

 • Du får ett assistansbolag som alltid har helheten i fokus. Från lämpliga assistenter till seriös, professionell och noggrann administration.
 • Du får alltid tillgång till personlig kontakt för att alla inblandade ska känna sig riktigt trygga.
 • Du får ett assistansbolag som värdesätter kompetens och som har lång erfarenhet av även de mest särskilda förutsättningar.
 • Du får ett ärligt assistansbolag som alltid tydliggör faktiska omkostnader och alltid prioriterar god kommunikation.

Detta är bara några av de fördelar som kommer med att välja oss. Kontakta oss så kan vi tillsammans reda ut vad som är bästa valet för er unika situation.

5 skäl att byta till Shamsen Omsorg som assistansbolag

Vi har många starka sidor som leder till nöjda kunder. Om du väljer oss får du:

 1. Ett assistansbolag som alltid har kunden i fokus. Du kan enkelt få kontakt
  med VD:en, administrationen eller din kundansvarig.
 2. Vi bryr oss mycket om våra assistenter, vi tror på att nöjda assistenter
  leder till nöjda kunder.
 3. Du får alltid tillgång till personlig kontakt med ledningen för att alla
  inblandade ska känna sig trygga. Vi är kontaktbara 24/7 vid akuta fall.
 4. Du får ett assistansbolag som värdesätter kompetens och som har lång
  erfarenhet av även de mest särskilda förutsättningar.
 5. Vi är redo att hjälpa dig att ompröva ditt beslut om du känner att dina
  behov inte är tillgodosedda av ditt befintligt beslut.

Vad händer när jag har valt att byta assistansbolag till Shamsen Omsorg?

Med ambitionen att göra ett byte så enkelt som möjligt så har vi satsat på att göra processen så smidig och bekymmersfri som möjligt.

 1. Du kontaktar oss och berättar om din situation, dina förväntningar och
  önskemål. Vi uppmuntrar alla frågor som du känner är viktiga. Ingen fråga är
  för liten.
 2. Vi föredrar ett personligt möte med kunden för att kunna presentera oss
  ordentligt. Första mötet sker med VD:n och du får en kundansvarig tilldelad till
  dig, som kommer att hålla en nära kontakt med dig.
 3. Vi kan hjälpa dig att skicka uppsägningen till ditt tidigare assistansbolag. Vi  tar även hand om all kommunikation med ditt tidigare assistansbolag.
 4. Vi skickar all nödvändig underlag till Försäkringskassan eller din kommun.
 5. Vi börjar rekryteringen av dina nya assistenter efter dina önskemål, där du har
  en stor påverkan.

Har du några särskilda funderingar så är det bara att kontakta oss. Vi värdesätter alla funderingar och vill att du ska känna dig helt trygg med det beslut du tar. Oavsett om du väljer att anlita oss eller inte.

Kostnadsfri rådgivning

Vi är väldigt stolta över att många väljer att kontakta oss. Därför ser vi fram emot att höra från dig. Oavsett om du har allmänna frågor eller vill kontrollera huruvida vi kan leva upp till dina speciella krav och förväntningar så står vi alltid redo att hjälpa dig på bästa möjliga sätt vid tex byte av assistansbolag. 

När du väljer att kontakta oss så har du alltid tillgång till gratis rådgivning. Detta är ett sätt för oss att säkerställa att du känner dig trygg med ett eventuellt framtida beslut. Och då vi är väl medvetna om att valet av assistansbolag är en viktig fråga så vill vi uppmuntra att reda ut varje enskilt frågetecken så tidigt som möjligt. Detta är enligt vår erfarenhet en garanti för ett långvarigt positivt samarbete. Shamsen hjälper dig även med ansöknings- och rättsprocessen för personlig assistens.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

010-30 30 430

https://shamsen.se/gdpr-sa-hanteras-dina-personuppgifter/