• Om oss

En persons önskan att hjälpa sin familj ledde till bildandet av Shamsen 2006. Riktig fart tog verksamheten 2012 och sedan dess har företaget växt sex gånger. Att erbjuda hög kvalitet i allt vi gör, och ett personligt och nära samarbete med kunder och anställda är vår främsta målsättning.

Från Kairo till Gagnef

Shamsen omsorg bildades av Nagla Negm El Din som är född och uppvuxen i Kairo. Hon flyttade till Gagnef i vuxen ålder och arbetade som socialsekreterare i Borlänge kommun i flera år. Nagla bildade Shamsen då en nära anhörig drabbades av en hjärnblödning. Familjen fick först hjälp av assistenter genom kommunen, men upplevde att kommunens assistans inte alltid var så flexibel som man kunde önska. Det uppstod problem när familjen ville åka hem till Egypten för att hälsa på sin släkt och vänner. Nagla bildade ett eget assistansbolag för att underlätta vardagen för sin familj.

Solsken i din vardag

Nagla upptäckte snart att det fanns fler människor som var i behov av ett mer kreativt och anpassningsbart assistansbolag. Hon valde därför att börja hjälpa flera. Företaget döptes till Shamsen eftersom shams betyder sol på arabiska. Shamsen finns till för att sprida solsken i vardagen hos människor som behöver hjälp på olika sätt.

Vårt bidrag till samhället

Vi är måna om att stötta individer och grupper som på olika sätt upplever svårigheter i samhället. Därför har vi valt att sponsra Swesom FC, en idrottsförening i Borlänge som arbetar för att alla ska kunna delta i idrottsaktiviteter, oavsett ekonomiska förutsättningar. Vi sponsrar även Jon Persson som bland annat vunnit SM-guld i freestylekajak och kajakcross, och tävlar på internationell nivå. Jon är ett tydligt exempel på när funktionsvariationer som autism och ADHD kan bidra till att uppnå högt uppsatta mål. Vi bedriver även ett integrationsprojekt som går ut på att låta utlandsfödda familjer som har barn med funktionsvariationer testa typiskt svenska aktiviteter. Vi har bland annat åkt skidor i Romme Alpin och firat midsommar och nationaldagen tillsammans.