Att jobba inom personlig assistans

Det finns flera olika personalkategorier som arbetar inom Shamsen. Förutom alla våra viktiga och ambitiösa personliga assistenter har vi även gruppledare, kontaktpersoner, administratörer, kvalitetsansvariga, kundansvariga, IT-specialister, ekonomer, och tolkar med flera. Vi samarbetar dessutom med en av Sveriges mest framstående advokatbyråer, allt för att vi ska kunna erbjuda en trygg assistans av högsta kvalitet.

Läs vidare vad några av våra härliga och engagerade medarbetare tycker om sina jobb.

Hur är det att jobba som personlig assistent?

Att jobba som personlig assistent är en unik och meningsfull yrkesväg som erbjuder möjligheten att göra verklig skillnad i människors liv. Det handlar om att ge stöd och hjälp till personer med olika former av funktionsnedsättningar för att främja deras självständighet och livskvalitet.

En av de mest givande aspekterna av att jobba som personlig assistent är möjligheten att skapa en nära och meningsfull relation med den person man assisterar. Det är inte bara att hjälpa till med vardagliga uppgifter som personlig hygien eller matlagning; det handlar också om att skapa en trygg och tillitsfull relation som bygger på ömsesidig respekt och förståelse.

Hur ser arbetstiderna ut?

Flexibiliteten är också en stor fördel inom detta yrke. Arbetstiderna kan vara varierande och anpassas ofta efter individens behov. Det kan innebära att arbeta dag, kväll, natt eller under helger, vilket gör att arbetet kan passa olika livssituationer och scheman. Ofta kan man också jobba dygn och vid en heltidstjänst motsvarar det 6-7 dygn i månaden. Det ger dig som vill jobba som personlig assistent väldigt mycket fritid.

Hur behöver man vara som person för att jobba som personlig assistent?

För att trivas och lyckas som personlig assistent krävs det empati, tålamod och en genuin önskan att hjälpa andra. Att kunna anpassa sig till olika situationer och vara lyhörd för individens behov är avgörande för att skapa en trygg och positiv miljö för den person som man jobbar som personlig assistent hos.

Det är också viktigt att kunna samarbeta väl med andra i teamet kring den personliga assistansen. Det kan innebära att kommunicera och samordna med andra assistenter eller vårdpersonal för att säkerställa kontinuitet och bästa möjliga vård och stöd.

Utöver att ge personlig assistans i vardagen kan det också ingå att delta i olika aktiviteter och göra vardagen meningsfull för den person man assisterar. Du som jobbar som personlig assistent får följa med på promenader, delta i hobbies eller intressen, eller att delta i olika sociala aktiviteter.

Vad kan man lära sig av att jobba som personlig assistent?

Att jobba som personlig assistent ger en chans till personlig utveckling och tillväxt. Genom att arbeta nära och personligt med en annan individ utvecklar man en förmåga att se världen från olika perspektiv och blir medveten om olika behov och förutsättningar.

Ingen dag är den andra lik och när man jobbar som personlig assistent har man ett av de viktigaste jobben. För att få variation i sitt arbete finns möjligheten att jobba hos fler än bara en kund. Det ger ofta möjligheten att lära sig ännu mer om olika människor och olika funktionsnedsättningar.

Det viktigaste när man jobbar som personlig assistent är att man fungerar bra ihop med den person man arbetar hos och att man alltid vill se till att personen har det så bra som möjligt. Det blir du som jobbar som personlig assistent som blir ansvarig för det. De som jobbar på kontoret på Shamsen finns som ett stöd för dig i ditt arbete och finns tillgängliga när du behöver dem.

Det är dock viktigt att komma ihåg att jobba som personlig assistent också kan vara utmanande. Det kräver ofta att man är beredd att hantera olika situationer och kan vara fysiskt och emotionellt krävande. Att kunna balansera ens egna behov och gränser är också viktigt för att kunna ge bästa möjliga stöd till den person man assisterar.

Så varför ska just du jobba som personlig assistent?

Sammanfattningsvis är att jobba som personlig assistent en givande och meningsfull karriärväg som ger möjlighet att göra verklig skillnad i människors liv. Det är ett yrke som kräver empati, flexibilitet och förmåga att skapa en meningsfull och tillitsfull relation med den person man assisterar. Att kunna anpassa sig till olika situationer och behov är avgörande för att kunna erbjuda bästa möjliga vård och stöd.