•  
     
    Denice Jonsson

"Jag har mycket ledigt och kan vara mer med mina barn", det säger Denice Jonsson som sadlade om till personlig assistent efter att ha gått in i väggen på sitt förra jobb.

Namn: Denice Jonsson.

Ålder: 35.

Bor: På gård i Hedemora.

Familj: Sambo, två små barn, häst, hund, katt och kanin.

Utbildning: Gymnasiets trätekniska program.

Tidigare jobb: Har arbetat som inredningssnickare i 14 år. Efter att ha gått in i väggen blev hon utförsäkrad och bestämde sig för att byta bana.

Jobbar nu: Som personlig assistent.

Omfattning/tjänstegrad: Nästan 100 procent. Arbetar dygnslånga pass och går på fyraveckorsschema med sammanlagt sju pass under perioden.

Det bästa med jobbet: ”Jag är mycket ledig och får vara mer med mina barn. Dessutom hinner jag med mycket mer hemma och har mer energi än tidigare. På min arbetsplats får jag ofta uppskattning, och det är väldigt värdefullt. Yrket har inte så hög status och vissa tycker att det verkar tråkigt, men det tycker inte jag. Allt man gör kan göras på ett roligt och inspirerande sätt, oavsett om det handlar om städning eller långa promenader”, säger Denice och fortsätter:
”Jag lär mig mycket av min brukare, saker som handlar om nyttig kost och en hållbar livsstil. Det tar jag med mig i min egen vardag. Det är ett fint utbyte oss emellan, vi har nytta av varann.”

Mindre bra med jobbet: ”När kunden inte är beviljad dubbelbemanning så innebär det ensamarbete. Jag har inget emot att jobba ensam, men det vore trevligt att lära känna kolleger och ha gemensamma mål att sträva efter i arbetet. Men jag har i övrigt bara bra saker att säga om att vara personlig assistent, och så länge min relation med kunden är ömsesidigt god, så kommer jag att fortsätta här.”