•  
     
     
    Marie Lekaregård

Marie Lekaregård, 57, har arbetat på Shamsen sedan 2020. "Jag tycker om att jobba varierat och genom den personliga assistansen och att driva mitt eget företag, kan jag göra det."

Namn: Marie Lekaregård

Ålder: 57

Bor: I en villa i Österfors, Gagnef.

Familj: Tre vuxna barn, ett änglabarn, två barnbarn och en man.

Tidigare anställningar: Marie är i grunden utbildad undersköterska och jobbade ett tag på Falu Lasarett men största delen utav Maries arbetskarriär har hon spenderat på 3M i Gagnef, där jobbade hon i 30 år. Sedan utbildade hon sig till PT och coach och började först att arbeta på ett gym, men valde sen att köra vidare i egen regi. Idag är hon företagare och personlig assistent samtidigt. Det är en kombo som fungerar bra att köra ihop. I och med att man ofta jobbar dygn så frigör det en hel del lediga dagar. Det gör att de dagar Marie inte jobbar hos oss på Shamsen kan hon satsa på sin egen verksamhet.

Tjänstegrad/omfattning: Marie jobbar deltid som personlig assistent.

Det bästa med att vara personlig assistent: Det som har gjort att jag har fortsatt att jobba som personlig assistent är att jag trivs väldigt bra hos den kund som jag är hos. Vi får göra roliga saker tillsammans när det orkas med och man får följa hennes dagsrytm.

Varför jobbar du just på Shamsen?

Shamsen kändes tryggt och bekant när jag skulle söka efter nytt jobb. Sen så har jag trivts väldigt bra på Shamsen och jobbar i en bra grupp, så jag har blivit kvar.

Hur går det att kombinera personlig assistans med eget företagande?

Det går väldigt bra att kombinera personliga assistansen och företagandet. Det gäller att man är duktig på att planera och att man kan vara flexibel åt båda håll ibland och det är ju oftast möjligt. När man själv ansvarar för sin egen verksamhet så kan man lägga upp allt helt själv och det gör att man planerar in den verksamheten på dagar då man inte jobbar som personlig assistent.