• Personlig assistans i Leksand

Är du bosatt i Leksand och är i behov av personlig assistans? Eller är du anhörig till någon som behöver personlig assistans i Leksand?

Shamsen är en assistansanordnare med basen i hjärtat utav Dalarna. Men assistans utför vi på platser runt om i landet. Vi är ett familjeföretag som bryr oss om dig som individ och medmänniska och vill att ditt liv ska bli så bra som möjligt, vare sig det är du som behöver assistans eller om det är någon i din närhet.

Varför ska du välja Shamsen som assistansanordnare, om du behöver personlig assistans i Leksand?

Vi har kontoret nästgårds och finns nära dig och ditt hem. Med hjälp av vår väldigt kompetenta personal kan du få hjälp i ditt hem i Leksand med personlig assistans.

Vi kan hjälpa dig oavsett om du har ett färdigt beslut eller inte. Under hela den tiden som du behöver oss, finns vi där. Oavsett om det är ansökansprocesser eller om det redan är färdig assistans.

Hos oss har vi även flera kund- och personalansvariga som kan flera olika språk och finns tillgängliga för dig när du behöver hjälp. Du får en egen kund- och personalansvarig som bär det yttersta ansvaret för att du ska få ha det så bra som möjligt. Du kan luta dig tillbaka och låta oss ta över ditt personalansvar, för oss är det viktigt att du som antingen behöver personlig assistans i Leksand själv eller är anhörig ska få den stöttning ni behöver.

Vanliga frågor om personlig assistans:

  • Vad är personlig assistans?

Detta är en tjänst som erbjuds för att stödja personer med funktionsnedsättningar så att de kan leva ett självständigt liv. Det inkluderar hjälp med dagliga aktiviteter och kan anpassas efter individuella behov.

  • Vem är berättigad till personlig assistans?

Personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar som påverkar deras vardag och behov av hjälp med grundläggande aktiviteter kan vara berättigade till personlig assistans i Leksand.

  • Hur ansöker man om personlig assistans?

Vanligtvis ansöker man genom att kontakta kommunen eller relevant myndighet. En bedömning av individens behov görs för att fastställa rättigheten till och omfattningen av den personliga assistansen i Leksand.

  • Vilka typer av tjänster kan ingå i personlig assistans?

Det kan innefatta hjälp med personlig hygien, matlagning, städning, förflyttningar, samt även deltagande i sociala och samhälleliga aktiviteter.

  • Hur bestäms assistansens omfattning och tid?

Omfattningen bestäms vanligtvis efter en individuell bedömning av behoven. Antalet timmar eller typ av assistans beror på den enskilda personens specifika situation och önskemål.

  • Kan jag välja mina assistenter?

Inom ramen för personlig assistans har du vanligtvis möjlighet att vara delaktig i urvalet av dina assistenter för att säkerställa en god matchning och ömsesidig förståelse.

  • Vad händer om mina behov förändras?

Om dina behov förändras kan din personliga assistans i Leksand omprövas och justeras för att fortsätta möta dina behov och önskemål.

  • Är det möjligt att få personlig assistans dygnet runt?

För vissa personer i Leksand med omfattande behov kan det vara möjligt att få personlig assistans dygnet runt, men detta beslutas utifrån individuella bedömningar.

  • Vilka är mina rättigheter som mottagare av personlig assistans?

Du har rätt till en kvalitativ och anpassad assistans, och du har även rätt att vara delaktig i beslutsprocessen gällande din assistans.

  • Vilka kostnader är förknippade med personlig assistans?

Kostnaderna för personlig assistans kan variera och beror på olika faktorer, men vanligtvis täcks det av kommunen eller av statliga bidrag beroende på individens situation och behov.

Kontakta oss

Kontakta oss här på växeln så hjälper vi dig!

010-30 30 430

https://shamsen.se/gdpr-sa-hanteras-dina-personuppgifter/